Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Lagendijk 88 te Ridderkerk / Hoeve Bouwlust

Verkopers van deze prachtige monumentale boerderij willen graag de overstap maken naar een andere provincie. Ondanks dat zij met weemoed afscheid nemen van hun stukje levenswerk, willen ze toch zo snel mogelijk met al hun dieren naar hun nieuwe stek. Dat is dan ook de reden dat de vraagprijs is verlaagd.
Wij zijn voor hen op zoek naar nieuwe bewoners voor dit mooie stukje Ridderkerk. Het gaat hier niet alleen om het pand maar ook de vrije ruimte er om heen. Een eigen plek van ruim 5600 m2, gelegen in een “oud” stuk groene oase van 2 á 3 ha, waar u uzelf met uw geliefden kunt terugtrekken uit deze hectische wereld. Maar waar u toch ook de gelegenheid hebt, als u dat wilt, om een “groot” deel van de wereld uit te nodigen. Rust en ruimte genoeg, aan u de keuze. En dat alles op 500 meter van het centrum van Ridderkerk met winkels, kerken, scholen, gemeentehuis enz.
Er is nu nog geen vaste afscheiding met de buren naast het erf, maar dit wordt door de verkopers in samenspraak met u als koper, gerealiseerd voordat u de boerderij betrekt. Uw privacy is hierdoor gegarandeerd.
De mogelijkheid bestaat om de boerderij inclusief het complete meubilair over te nemen.
Verkopers zijn zeer flexibel betreffende de verkoop. Alles is bespreekbaar. Bijvoorbeeld mbt de oplevering, aanpassingen, overname goederen, meubilair enz

Dit rijksmonument in het centrum van Ridderkerk bieden wij u met trots aan. Een boerderij, gebouwd in 1741 met een zeer rijke historie.

In 2008 is de boerderij op zeer deskundige wijze en met veel liefde en respect voor traditie gerenoveerd. U zult versteld staan als u binnenstapt.

Tijdens deze renovatie zijn alle onderdelen aangepakt met gebruik van de meest hoogwaardige materialen, daardoor qua isolatie en installaties ultra modern te noemen, maar dit alles met liefde voor de boerderij en haar geschiedenis.

In de huidige situatie ideaal voor paardenliefhebbers, 4 stallen, een zadelkamer, een wand met kasten om de tuigen op te bergen, ruimte voor opslag van hooi en stro, en een heuse buitenrijbaan (Agterberg bodem !!) wedstrijdafmeting 20 x 40 m.

De stallen grenzen aan de woonkeuken en zijn binnendoor zichtbaar en toegankelijk, heel bijzonder en zeer praktisch.
Maar als u niets met paarden heeft, kan alles ( binnen en buiten ) op een eenvoudige wijze verwijderd worden en kunt u makkelijk een nieuwe indeling maken om een andere hobby en/of bedrijf uit te oefenen in deze fraaie boerderij.

De entree van het terrein is via de monumentale poort aan de Lagendijk , kenmerkend voor deze hoeve.

Entree woongedeelte via zijgevel, u betreedt de woning in de ruime hal met garderobe, meterkast en toiletruimte.
De riante woonkeuken is het hart van de boerderij, daar komt alles tezamen.

De massief houten keukeninrichting biedt veel bergruimte en is met de grote buffetkasten een echte eye-catcher.
Uiteraard uitgerust met alle mogelijke apparatuur en een Lacanche fornuis met drie ovens , wokbrander en grillplaat.
In de keuken staat een fraaie houtkachel die de landelijke, warme sfeer versterkt.

Op de begane grond ligt, met uitzondering van eet- en zitkamer, een marmeren vloer. Overigens is de gehele boerderij (ook op de eerste verdieping) voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming.

Aan de woonkeuken grenst de eetkamer, mooie eiken visgraatparketvloer en een open haard (mogelijkheden: hout stoken of op gas stoken).

Via de in facet geslepen glazen schuifdeuren komt u in de zitkamer, gesitueerd aan de voorzijde van de boerderij. Deze ruimte heeft eveneens een fraaie schouw van kalkzandsteen (Piet Jonker) wederom de keuze aan u: hout stoken of op gas.
Eén van de meest prachtige details van deze boerderij is toch wel de “opkamer” met de bedstee met de blauwe deurtjes, mooi dat dit behouden is gebleven.

Dan is er nog de muziekkamer/kantoorruimte , afhankelijk van wat u nodig heeft. Hier is al het leidingwerk voorbereid op de eventuele installatie van een wellness- ruimte. Wellicht een droom voor de toekomst…..

Eerste verdieping: via de trap met sierhekwerk vanuit de keuken bereikt u de eerste verdieping.
Overloop, separaat tweede toilet, toegang tot de bergzolder. Slaapkamer met badkamer en-suite. Alles even compleet en smaakvol ingericht en afgewerkt. Slaapkamer met vide en inloopkast. Badkamer deels met hardsteen betegeld en voorzien van inloopdouche en dubbel wastafelmeubel (kasten achter de spiegels verwerkt).
In de huidige situatie één grote slaapkamer in deze woning, echter u kunt zich voorstellen dat er op redelijk eenvoudige wijze vele extra kamers te realiseren zijn.

Wij ontvingen van meerdere kijkers bij de prachtige woonboerderij aan de Lagendijk 88 in Ridderkerk de opmerking dat ze graag meerdere slaapkamers wensen in de woning. De ruimte daarvoor is er voldoende echter is het voor sommige mensen moeilijk voor te stellen hoe dit dan ingepast zou kunnen worden in de huidige situatie.
Om dit duidelijk te maken hebben we een VR-tour over de eerste verdieping gemaakt, waarbij een opzet met meerdere slaapkamers duidelijk wordt. Deze vr tour/video is te zien via Funda. Tevens zijn er in de fotoserie enkele afbeeldingen toegevoegd van geïmproviseerde en te realiseren slaapkamers. Uiteraard willen wij u graag de mogelijkheden live op de locatie toelichten, maakt u daarvoor een afspraak."

Er is een grote kantoorruimte ( 50 m2) gerealiseerd, uiteraard kunnen dit ook meerdere (slaap)kamers worden, afhankelijk waar u behoefte aan heeft.

Bijzonderheden:
- Zeer hoogwaardige materialen gebruikt
- Uitgebreide elektrische installatie, volledig vernieuwd tijdens renovatie
- Gehele pand voorzien van vloerverwarming, per ruimte instelbaar
- Bijkeuken met opstelplaats cv combiketel Nefit 2008 en aansluitingen wasapparatuur en centrale stofzuigersysteem
- WiFi op gehele terrein
-Cad-5 aansluiting door het hele woon/werkgedeelte

Buiten:
- Koetshuis geheel gerenoveerd en opgetrokken van ijsselsteentjes
- Waterput in ere hersteld en bruikbaar (waterbron)
- Vrijstaande schuur (vroeger wagenschuur) betonnen fundering, opgetrokken van hout en gepotdekseld , totaal 180 m2
- Professionele paardrijbak 20 x 40m Agterberg bodem
- Weiland , eigen weidegang
- Opzij van het huis een paddock (zand en steen) en een kleiner stalletje voor twee shetlanders
- de getoonde foto met de groene erfafscheiding is een impressie en behoort tot één van de vele keuzes, die door U gedaan kan worden

De mogelijkheden van deze boerderij zijn ontelbaar, wij kunnen deze dan ook onmogelijk aan u voorleggen. Maar bent u op zoek naar een mooie woonboerderij maakt u dan een afspraak via ons kantoor. Wij informeren u graag tijdens een persoonlijk gesprek en/of een bezichtiging.
De ruimte, het pand, de locatie én het gevoel moet u in dit geval beleven om te begrijpen wat er aangeboden wordt.

Op verzoek zenden wij u de plattegronden van) dit object toe via email of per post, stuurt u daarvoor een verzoek aan ons via het invulformulier.


Algemeen

Adres:Lagendijk 88
Ridderkerk
Vraagprijs:Verkocht
Type:Woonboerderij
Beschikbaar vanaf:In overleg
Perceeloppervlakte:5.621 m²
Totale woonoppervlakte:434 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1741
Renovatiejaar:2008
Inhoud:5060 m³
Bouwlagen:2
Overige inpandige ruimte:596 m²
Externe Bergruimte :195 m²
Algemene staat:Luxe-afwerking

Indeling

Kamers:11
Slaapkamers:4
Badkamers:2
WC:3
Keuken:, Woonkeuken
Tuin:Ja
Tuin oriëntatie:Zuid-West
Tuin kwaliteit:Fraai aangelegd

Comfort

Raamwerk:Hout
Beglazing:Dubbel
Elektriciteit:zeer uitgebreide en nieuwe installatie
Verwarming:CV-ketel, Open haard, Vloerverw. geheel, Gashaard
Verwarmd water:Combiketel
Isolatie:Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Ridderkerk, Ridderkerk
Oppervlakte:3.366 m², 2.255 m²
Ridderkerk
Lagendijk 88

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Ridderkerk
Lagendijk 88

Verkocht

Ridderkerk
Lagendijk 88

Verkocht