Wij zijn trots u een zeer bijzonder object te mogen aanbieden. Een molen met twee aanpandige gebouwen van totaal ca. 600 m² aan vloeroppervlak op een kavel van circa 1.500 m² met zicht op de Hollandsche IJssel. Zoiets speciaals hebben wij niet iedere dag in onze portefeuille!!
Dit betreft dan ook een object in de hogere prijsklasse.

Oorspronkelijk stond op deze plek een molen die was gebouwd in 1853 maar deze is in 1930 volledig uitgebrand. De molen is in 1993 herbouwd inclusief de aanpandige gebouwen.

In de huidige situatie is de molen in gebruik en bestemd als horeca (restaurant) en officiële trouwlocatie.
Droom eens hardop. U zou bijvoorbeeld kunnen bedenken om in de molen te gaan wonen, wellicht met meerdere generaties? of wonen en werken ? praktijk- of kantoorruimte aan huis ? of wellicht voortzetten met huidig gebruik dus het restaurant voortzetten.

Graag willen wij met u meedenken, als u bij ons aan zou geven wat uw plannen zijn en welke ruimte’s u nodig heeft vragen wij een styliste om met u aan tafel te gaan zodat die plannen gevisualiseerd kunnen worden.
Aan de voorzijde van het perceel ligt nu een groot parkeerterrein, echter dit is eigen grond en u zou dit kunnen afschermen met bijvoorbeeld een mooi toegangshek, een oprijlaan en aan beide zijden groene borders creëren. Aan de achterkant van de molen ligt een groot terras met een fenomenaal uitzicht over de IJssel en de jachthaven.

De molen zelf is natuurlijk prominent maar aan de achterzijde is (direkt tijdens de bouw) een zeer royale aanbouw geplaatst met twee vleugels met een appartement en een wijnkelder onder de molen.
Globale indeling: entree via de dubbele deuren, garderobe, toiletten, trapopgang naar verdieping.
Dubbele deuren naar grote ruimte in het midden van de molen, grote raampartijen met diverse openslaande deuren naar het terras alsmede een open haard. In de molen zelf is de bar gerealiseerd, met daaronder een (wijn)kelder van maar liefst ca. 45 m².

De rechtervleugel is een open ruimte waarbij u tot in de nok kunt kijken, wat een zeer ruimtelijk effect geeft mede door de vele raampartijen.

De linkervleugel heeft wel een plafond, in deze vleugel is de professionele keuken gebouwd, met daarachter een mooie kamer/serre. Vanuit alle ruimtes heeft i uitzicht op de Hollandsche IJssel.
Op de verdieping is ter hoogte van de linkervleugel een compleet appartement aanwezig met een woonkamer, een slaapgedeelte, een keuken en een badkamer. Tevens toegang tot een fijn balkon.

Overigens hebben wij voor een eventueel toekomstig molenaar ook goed nieuws, deze molen is een type Stellingmolen en is met kleine aanpassingen weer draaivaardig te maken, hoe bijzonder zou dat zijn ?!

Dit object is grotendeels geïsoleerd, alle kozijnen zijn voorzien van dubbel glas en het geheel wordt verwarmd middels gasgestookte centrale verwarming.

Aangrenzend aan de dijk waar momenteel ook parkeerplaatsen zijn bieden wij een stuk grond aan de vraagprijs bedraagt € 400.000. Mocht u geen bewoning daar wensen, dan kunt u uiteraard dit deel ook tezamen met de molen kopen.

Wat betreft de getoonde plattegronden; deze indeling is bedoeld als impressie van de mogelijkheden, hier is uiteraard nog veel variatie op mogelijk maar wij trachten u op deze manier te laten zien hoe de ruimte’s zich verhouden.

Wij verkopen dit object collegiaal met Van Herk Bedrijfsmakelaars, waardoor dit ook op funda bedrijfsmatig wordt gepresenteerd.

Voor meer informatie of het inplannen van een bezichtiging kunt u kontakt opnemen met de makelaars, u bent van harte welkom.

Hogere prijsklasse

Woonopp.
630 m²
Slaapkamers
1
Badkamers
1
Tuin
Ja

Algemeen

Adres:Korenmolen 1
Krimpen aan den IJssel
Vraagprijs:Op aanvraag
Type:Woning
Beschikbaar vanaf:In overleg
Perceeloppervlakte:1.509 m²
Totale woonoppervlakte:630 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1993
Inhoud:2200 m³
Bouwlagen:2
Overige inpandige ruimte:45 m²
Algemene staat:Normaal

Indeling

Kamers:6
Slaapkamers:1
Badkamers:1
WC:4
Woonkamer:Ja
Keuken:Ja, Dichte keuken
Tuin:Ja
Tuin breedte:20 m
Tuin diepte:50 m
Tuin oriëntatie:Zuid
Tuin kwaliteit:Aan te leggen

Comfort

Raamwerk:Hout
Dak:Samengesteld dak
Beglazing:Gedeeltelijk dubbel
Verwarming:CV-ketel, Open haard
Verwarmd water:CV-Ketel
Isolatie:Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Krimpen aan den IJssel, Krimpen a/d IJssel
Oppervlakte:1.400 m², 109 m²
Krimpen aan den IJssel
Korenmolen 1

Prijs op aanvraag


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Krimpen aan den IJssel
Korenmolen 1

Prijs op aanvraag

Krimpen aan den IJssel
Korenmolen 1

Prijs op aanvraag