Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Unieke monumentale woning! Dit rijksmonument ligt in het centrum van Barendrecht tussen het groen. Gebouwd in 1680, traditioneel metselwerk en gedekt met een rieten kap.
In de regio is geen vergelijkbaar object te vinden op een centraal gelegen kavel met een omvang van maar liefst 4.895 m2 en een woonoppervlakte van 908 m2, inhoud 3575 m3 . Groot inpandig zwembad met sauna/thermen.
Als geheel zeer goed onderhouden met een uitstraling van charme, luxe en historie.
Het schilderwerk zowel binnen als buiten is op orde, en in 2018 is de gehele rieten kap zowel van de woonboerderij als van het bijgebouw vervangen.

Wij kunnen voor u een beschrijving maken van drie A4-tjes maar liever willen wij tegen u zeggen: als u serieus naar een dergelijk object op zoek bent neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij zullen u graag rondleiden.
Om u toch een idee te geven van de onbegrensde mogelijkheden van dit object een opsomming van enkele details.

Begane grond: entree met antieke vloertegels en dubbele deuren naar de riante woonkeuken, uiteraard voorzien van alle denkbare apparatuur. Eén van de fijnste plekken van het huis met uitzicht over en toegang tot de royale tuin.
De keuken is dusdanig ontworpen dat er eigenlijk twee keukens zijn , één voor ontbijt en lunch, de ander om te koken.
Als u een keuken(prins)es) bent kunt u zich hier helemaal uitleven, met een indrukwekkend fornuis, diverse (stoom)ovens, warmhoudoven, een plancha, quooker, koel- en vriesapparatuur, vaatwassers, en alles wat u nog meer nodig denkt te hebben. Een waar eldorado voor de kookliefhebber.
Ruime bijkeuken met koelcel, aansluiting wasapparatuur en volop bergruimte.
Bibliotheek met sfeervolle houtkachel. Woonkamer met Hongaarse punt parketvloer en antieke schouw met gashaard.
Masterbedroom en complete badkamer, ingericht met inloopdouche, tweepersoons ligbad, wastafelmeubel en wandcloset.
Studeerkamer met visgraat parketvloer.
Tweede badkamer met douche, ligbad en dubbel wastafelmeubel. Separaat wandcloset.
Vervolgens nog drie slaapkamers, huidig gebruik als werkkamer, kledingkamer en administratiekamer.
Gezellige familiekamer met zitkuil. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping:
Overloop/entresol. Drie slaapkamers, deels met airconditioning. Derde badkamer met inloopdouche, dubbel wastafelmeubel en toilet.
Inpandig zwembad met spa en vide; verwarmd zwembad met roldeck, whirlpool, bar, sauna, douche, toilet, wastafel en kleedruimte. De installatie van het zwembad en de thermen is in 2015 volledig vernieuwd.

Tweede verdieping:
Sportzolder annex ontspanningsruimte, linoleumvloer, ruimte is voorzien van airconditioning, tevens toegang tot een bergzolder. Tweede zolderruimte is speel/bergzolder, bereikbaar middels originele en antieke trap.

Buiten:
De oprit is afgesloten met een fraai smeedijzeren hekwerk.
Fraai aangelegde tuin met diverse terrassen en mooie borders. Voorzien van beregeningsinstallatie, tuinverlichting en drainage.
Bijgebouw: dubbele garage met schuur is gepotdekseld en gedekt met een rieten kap, hier kunt u meerdere auto’s parkeren, tevens een schuur met een dubbele deur.
Naast de siertuin is er een moestuin aangeplant, en zijn er over het perceel diverse terrassen met zitjes gecreëerd. De tuin is in delen gerenoveerd en nieuwe beplanting is aangebracht.

Dit object is voorzien van een alarminstallatie met camera-toezicht.
Voor de afmetingen van de verschillende ruimtes verwijzen wij u naar de plattegronden.
Wij willen afsluiten met het volgende: met een pand als dit is het als met de beste wijnen. Zij moeten rijpen om op smaak te komen. Die smaak zit erin, tot in het kleinste detail. Het enige dat dit unieke object van zijn nieuwe bewoners vraagt, is eerbied voor haar historie die begon in 1680 en niet ophoudt anno nu…..
Plattegronden zijn op aanvraag verkrijgbaar. Belt u met ons kantoor op 078- 202 10 20 of mail naar info@intrahuis.nl

Leuk om te weten:
De woonboerderij dateert uit 1680.
In de 17e eeuw, rond 1649 werd het gebied ten Oosten van de Ziedewijdse dijk drooggelegd en is de boerderij gebouwd.
Al eerder, in de 15e eeuw, werd de polder Ziedewij bedijkt. De Ziedewijdse dijk was toen een waterkerende dijk. Door steeds weer nieuw land te bedijken en in te polderen is de Ziedewijdse dijk nu een fietspad dat midden in het centrum van Barendrecht ligt.
Eeuwenlang heeft de loop van de rivieren Maas en Rijn dit gebied, de Riederwaard op het eiland IJsselmonde, bepaald. De eerste bedijking dateert uit de 13e eeuw. Kleine gemeenschappen leefden van landbouw, veeteelt, visserij en ambacht.
In de 16e eeuw wordt er voor het eerst gesproken over Barendrecht. Het land bestond uit polders met ieder een eigen bestuur dat belast was met de waterhuishouding. Hiervoor werd belasting geheven.
Na de bedijking (tussen 1483 en 1649 zijn er vier polders bedijkt) bestond Barendrecht uit dijken met enige lintbebouwing. In 1840 stonden er 240 huizen. Ook de woning van de bovenmeester staat aan de Ziedewijdsedijk, vlakbij de Hoeve.
De boerderij, toen Hoeve genoemd, is generaties lang bewoond door de boerenfamilie Van der Meulen. De landbouwer en vlasser Labrijn trouwde met de dochter van Van der Meulen. Van hem is tijdens de verbouwing nog de aantekening “33 zakken bollen” in krijt uit 1837 aangetroffen op een luikje in de brandmuur tussen de zaadzolder en de schuur.
Begin jaren 70 is de boerderij buiten bedrijf gesteld. De boerderij is verkocht en het woonhuis en de schuur zijn verbouwd tot woning. De huidige bewoners hebben het huis geheel gerenoveerd. De door leibomen beschutte woonhuisgevel is wel in de oude staat gebleven. Het rieten wolfdak en in de voorgevel de vensters met halve kruiskozijnen en luiken is kenmerkend voor deze woning. De boerderij is één van de 17 rijksmonumenten in Barendrecht.
De woonboerderij heeft een historische waarde en ligt is een mooi stukje Barendrecht. De lange rij lindenbomen, het “renteniershuis” van Labrijn en het weiland doen nog denken aan vroegere tijden.
Over de oorsprong van de boerderij is in het kader van de historie veel gepubliceerd. Een schrijver doet dat met de volgende woorden: ‘Juist dat plekje van Barendrecht ademt nog de rust en vertoont het lommerrijke groen… de met sierlijke ankers voorziene gevel vormt met zijn door tonig rieten dak afgesneden tuitgevel een aantrekkelijk geheel , dat wonderwel bij de boomrijke omgeving aanpast.”

Algemeen

Adres:Ziedewijdsedijk 63
BARENDRECHT
Vraagprijs:Verkocht
Type:Landhuis
Beschikbaar vanaf:In overleg
Ligging:Vrij uitzicht, Landelijk, Beschutte ligging
Perceeloppervlakte:4.895 m²
Totale woonoppervlakte:908 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1680
Renovatiejaar:2007
Inhoud:3575 m³
Bouwlagen:3
Overige inpandige ruimte:75 m²
Externe Bergruimte :134 m²
Algemene staat:Luxe-afwerking

Indeling

Kamers:14
Slaapkamers:8
Badkamers:5
WC:6
Woonkamer:Ja, Woonkamer
Keuken:Ja, Woonkeuken, Ingericht met inbouwapparatuur
Tuin:Ja
Tuin kwaliteit:Fraai aangelegd
Garage:3 plaatsen
Garage Oppervlakte:107 m²
Garage Types:Vrijstaand hout
Garage uitrusting:Elektrische voorzieningen, Water voorzieningen, Verwarming
Parking:Ja

Comfort

Comfort:Fitnessruimte, Welness
Veiligheid:Alarmsysteem, Toegangscontrole
Raamwerk:Hardhout, Draai-/kiepramen, Overig
Dak:Samengesteld dak - riet gedekt, gedeeltelijk dakpannen
Beglazing:Dubbel
Verwarming:CV-ketel, Open haard, Vloerverw. gedeeltelijk
Verwarmd water:Elektrische boiler eigendom

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Barendrecht
Oppervlakte:4.895 m²
BARENDRECHT
Ziedewijdsedijk 63

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
BARENDRECHT
Ziedewijdsedijk 63

Verkocht

BARENDRECHT
Ziedewijdsedijk 63

Verkocht