Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Exclusieve kavel Waterlandgoed De Noorden fase 2 (Het Park)

Bezoekadres, ter hoogte van Achterambachtseweg 47b te Hendrik-Ido-Ambacht, hier bevindt zich de oprijlaan met centrale toegangspoort en elektrisch hekwerk.

Gaat u er maar eens even rustig voor zitten….

Een unieke kans om op waterlandgoed De Noorden te kunnen gaan wonen. Wij bieden u een mooie, grote kavel aan van circa 3.000 m2 op een formidabele plek met direkte ligging aan de Waal.

Deze kavel ligt in een bestaande parkachtige tuin waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de huidige indeling en beplanting van het park, de bestaande bebouwing zal gehandhaafd blijven.

De ligging op het landgoed is zeer exclusief en bijzonder privé.
De Waal is een recreatiewater van totaal 12 km lang en loopt van Hendrik-Ido-Ambacht tot aan Heerjansdam. Het beste zwem- en viswater in de regio. Een eigen aanlegsteiger is zeker mogelijk op deze locatie.

Het park is een onderdeel van het algemeen gebied, waar u met andere eigenaren “gedeeld” eigenaar van wordt, voor dit en de andere onderdelen van het landgoed welke gezamenlijk zijn is een beheersvereniging opgericht. De algemene percelen worden door verkoper aangelegd en overgedragen aan de beheersvereniging, vervolgens gaat u met elkaar deze gronden (laten) onderhouden.

De footprint van het hoofdgebouw mag 300 m2 bedragen. Wij nodigen u van harte uit voor een informatief gesprek over het landgoed en op verzoek kunnen wij u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan mailen. Uiteraard kunnen wij ook op de locatie afspreken.

Het zeer exclusieve karakter van de kavel geeft ook een exclusief prijskaartje, de prijs van de kavel is op aanvraag. Maar ter indicatie de koopsom ligt boven € 1.000.000,--von
Het bestemmingsplan voor het Park is op 3 oktober j.l. vastgesteld.

Ter lering en vermaak willen wij u een stukje geschiedenis van de Achterambachtseweg met u delen:
De Achterambachtseweg fungeerde vroeger als dijk langs De Waal, wat toen nog een open rivier was met eb- en vloed getijde. Later werd De Waal afgedamd met een dam in Heerjansdam en een sluis op Oostendam.
Vervoer van landbouwproducten zoals melk, graan, vlas enz. ging voor de eerste wereldoorlog hoofdzakelijk per schip, vandaar de brede sloten en grachten bij de boerderijen, haaks op de Waal.
De boerderijen langs de weg zijn bijna allemaal gebouwd op een natuurlijke ophoging, bijv De Hoogenberg, de Rossenburg, de Palmhoeve en Vredebest.
Op bijna elke boerderij werd gevlast, dat wil zeggen het vlas werd met schepen aangevoerd vanuit Texel, Groningen en Zeeuws-Vlaanderen. Vlas groeit goed op lichte zavelgronden. Ook op Vredebest werd vroeger gevlast, eerst werd het geroot = rotten in de Waal, na van het zaad ontdaan te zijn, het repelen. Na het rotten werd het buiten te drogen gezet in de vorm van een wigwam, gekeerd en als het droog was op de schelf gezet, daarna kwam het zwingelen/braken van het vlas, dat was een stoffig werkje.
Vroeger was de bevolking van Hendrik-ido-Ambacht voor een groot gedeelte afhankelijk van de landbouw en de vlasverwerking. Sommige boeren hadden wel 20-30 mensen in dienst, ook vrouwen, die meestal in bedrijfswoningen woonden, veel hiervan zijn in de loop der jaren verdwenen.


Algemeen

Adres:Achterambachtseweg 47-B
Hendrik-Ido-Ambacht
Vraagprijs:Op aanvraag
Type:Grond
Beschikbaar vanaf:In overleg
Ligging:Landelijk, Aan water, Open ligging
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:2022

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Hendrik-Ido-Ambacht
Oppervlakte:3.500 m²
Hendrik-Ido-Ambacht
Achterambachtseweg 47 B

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Hendrik-Ido-Ambacht
Achterambachtseweg 47 B

Verkocht

Hendrik-Ido-Ambacht
Achterambachtseweg 47 B

Verkocht