Helaas, dit pand is verkocht

Indien u interesse heeft in een gelijkaardig pand, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.

Schrijf u in

Noldijk 195 te Barendrecht

Ontwerp uw eigen zeer grote villa of gelijkvloerse bungalow direct aan de Waal.

SAMENVATTING
- Prachtig kavel van ruim 1420m² direct gelegen aan de Waal.
- Bouwkavel met zeer grote bouwtitel voor een woning en een apart bijgebouw;
- Adembenemend vrij uitzicht van meer dan één kilometer over de Waal;
- Kavel voorzien van moderne onderheide tuinmuur met zware entreepoort, groot aanlegsteiger en nieuwe beschoeiing;
- Nuts aansluitingen (gas, water, elektra) reeds aanwezig, evenals de onderheide fundering en begane grondvloer (8x8m) van het aparte bijgebouw.


GESCHIEDENIS
Het is het jaar 1323, toen Graaf Willen III het toen nog ‘Heeren Heynen ambacht’ of ‘Heeren Heyenland’ kocht en Jan van den Rosendaele opdracht gaf de Zwijndrechtse waard te bedijken. De Noldijk werd aangelegd en daar waar de Waal uitkwam in de Maas was een dam en een spui nodig. De geschiedenis is hier vandaag nog steeds zichtbaar in de vorm van het oude gemaal (niet uit die tijd) dat nu nog steeds dienst doet om het waterpeil van de Waal te stabiliseren. Het oudste stukje drooggelegd gebied ontstond ruim 50 jaren later in 1368. Zo kon in het gebied aan de oevers van de Waal en oude Maas een dorp met vele ambachten ontwikkelen. Van den Rosendaele noemde het dorp met het gereedkomen van de drooglegging Heerjansdam. Sinds deze tijd is er niet zoveel veranderd aan het uitzicht op de Waal, het is nog steeds als een schilderij van Anton Pieck.

En nu, ruim 650 jaren later, is één van de oudste stukjes drooggelegd gebied van de Zwijndrechtse waard, dè enige plek waar deze geschiedenis nog zo duidelijk zichtbaar is, te koop. Uw kans om nu geschiedenis te schijven op deze idyllische plek aan de Waal. Unieker en beter dan dit wordt het niet! Een werkelijk magnifieke plek op de kop van de Waal met een vergezicht dat al bijna 7 eeuwen lang nooit verveelt.

OMGEVING
Alhoewel het adres Noldijk 195 in Barendrecht is geregistreerd, behoort een aanzienlijk gedeelte van het kavel aan Heerjansdam toe. Het is dan ook niet gek, dat de dagelijkse levensbehoefte meer op Heerjansdam dan op Barendrecht is gericht. Het kavel is centraal gelegen tussen de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik-ldo-Ambacht. De zuidkant van Heerjansdam wordt begrensd door de rivier de Oude Maas. De westkant is direct gelegen aan het water van de Waal. Op slechts twee minuten loopafstand bevindt zich het nieuw ingerichte 40 hectare grootte natuur- en recreatiegebied ‘De Zuidpolder’. Dit enorme gebied begrenst de bebouwde kom van Barendrecht, Achterzeedijk en Noldijk. Ideaal voor lange wandelingen, een drankje in het nieuwe theehuis en in de lente een kijkje bij De Kleine Duiker. Watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Waal en de Oude Maas. Vanaf het kavel kunt u met een fluisterbootje of sloep een tocht van acht kilometer tot Oostendam maken, waarna een drankje en goede maaltijd in restaurant ‘De Waal’ (wat momenteel herbouwd wordt) niet kan ontbreken. Ondanks de ligging in het hart van de eeuwenoude drooggelegde polder zijn de steden Rotterdam en Dordrecht al binnen een kwartier bereikbaar.

Alles wat hoort bij het dagelijkse leven is op wandelafstand te vinden in Heerjansdam. Denk aan de lokale supermarkt, drogisterij, snackbar, kapper, een wekelijkse markt, maar ook een huisarts is gevestigd in de dorpskern. Ook qua onderwijs woont u zeer centraal:
- 2 basisscholen in Heerjansdam en 15 in de nabije omgeving;
- al het denkbare voortgezet onderwijs scholen in Barendrecht / Zwijndrecht op ca. 2,5 km afstand;
- MBO en/of HBO scholen in Zwijndrecht, Dordrecht en Rotterdam.

BEKNOPT KAVELPASPOORT
U bent vrij in de ontwerpstijlkeuze van uw villa of bungalow, waarbij gezien de locatie aan de Waal een landelijke bouwstijl (modern of klassiek) wordt beoogt. Er zijn een aantal basisregels welke zijn vastgelegd in het bestemmingsplan. Het gaat vooral dan om de positie van de woning en het aparte bijgebouw op de kavel en de vastgestelde goothoogte.
Het bestemmingsplan biedt voor dit kavel ruimte voor een woonhuis (gemengde functie) met een goothoogte van 4,5 meter en een totale hoogte van 11,0 meter. Het bijgebouw (kantoorfunctie) kent ook een goothoogte van 4,5 meter en wordt plat uitgevoerd. Qua inhoud kunt u in rekening houden met minimaal 250m³ tot maximaal 400m³. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een dubbele garage met kantoor aan huis, een praktijkruimte of een mantelzorgruimte. Het zijn zomaar wat mogelijkheden.

Ondanks dat het bestemmingsplan u volop de mogelijkheid biedt voor een zeer grote villa, kunt u ook denken aan een speelsere en/of kleinere variant, waar u mogelijk geheel gelijkvloers kunt gaan wonen. Er zijn echt heel veel mogelijkheden op dit unieke kavel! Ter oriëntatie is er op aanvraag een onder architectuur ontworpen woning brochure beschikbaar, welke wij u desgewenst kunnen toe mailen. Wij benadrukken u, wellicht ten overvloede, dat u volledig vrij bent in de keuze van uw architect en aannemer.

Het kavel is aan de gehele entreezijde (zuidzijde) voorzien van een onderheide, 2,5 meter hoge gemetselde tuinmuur met aan de binnenzijde een bijzondere invulling van gesneden stalen schermen. Het gedeeltelijk elektrische entreehekwerk is maar liefst 7 meter breed. De overige zijden grenzend aan land zijn voorzien van 2 meter hoge metalen gaashekwerken met hoge laurier hagen. Aan de Waalzijde is een nieuwe hardhouten beschoeiing en/of damwand aangebracht, waaraan een 7 meter breed zonnedek met een aanlegsteiger is gelegen. Langs de waterzijde en de tuinmuur zijn verlichtingspunten aangebracht en een pomp zorgt voor de beregening van de laurier hagen. Het kavel is gesaneerd met een zogenaamde ‘leeflaag’ van nieuwe schone grond van minimaal één meter dikte. Alle rapporten en goedkeuringen van bevoegde instanties zijn uiteraard beschikbaar.

Wij nodigen u van harte uit, dit magnifieke kavel te komen bekijken en aansluitend een kopje koffie bij ons op kantoor te komen drinken, in het mooiste en oudste dorp, Heerjansdam.

Algemeen

Adres:Noldijk
Barendrecht
Koopprijs:Verkocht
Type:Grond
Ligging:Vrij uitzicht, Landelijk, Aan water
Type constructie:Traditioneel

Wettelijke gegevens

Kad. gemeente:Heerjansdam, Barendrecht, Barendrecht, Barendrecht, Barendrecht, Barendrecht, Heerjansdam
Oppervlakte:12 m², 580 m², 18 m², 210 m², 21 m², 415 m², 150 m²
Barendrecht
Noldijk ong

Verkocht


U moet akkoord gaan met het privacybeleid van deze website
* Verplicht in te vullen
Barendrecht
Noldijk ong

Verkocht

Barendrecht
Noldijk ong

Verkocht